Primii pași ai Organizației Studenților Farmaciști din Craiova

„Să formezi o echipă

Este doar începutul,

Să rămâi unit este progresul,

Să lucrezi împreună este succesul.”

– Henry David Thoreau

   17 decembrie 1999 are o semnificaţie deosebită pentru studenţii Facultăţii de Farmacie din Craiova, fiind momentul în care au fost puse bazele primei structuri destinate să reprezinte şi să apere drepturile studenţilor farmacişti craioveni şi să facă auzite vocea şi doleanţele acestora: Organizaţia Stundenţilor Farmacişti din Craiova. Printre membrii fondatori ai organizaţiei se regăsesc şi cadre didactice care predau actualmente la Facultatea de Farmacie din Craiova şi care încă manifestă un viu interes pentru activităţile de pe agenda organizaţiei.
   În 23 noiembrie 2003, OSF Craiova devine membru fondator al FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România), alături de OSF Cluj-Napoca și LSF Timişoara. În prezent, FASFR reunește toate cele 8 organizații farmaceutice din țară și este membră EPSA – European Pharmaceutical Students’ Association și IPSF – International Pharmaceutical Students’ Federation.
   În aprilie 2011, OSF a fost primită în familia Uniunii Studenţilor din România, fiind singura organizație cu profil farmaceutic membra USR.
   Datorită implicării activ în reprezentarea și ghiderea studenților farmaciști în carieră, OSF se află în parteneriat cu ISPOR – International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Student Chapter of Craiova, Romania.
   Din 1999 și până în prezent, OSF Craiova s-a axat pe dezvoltarea studenților și dorința lor de autodepășire, pe consolidarea legăturilor de prietenie, atât între voluntari, cât și cu colegii din alte facultăți, pe activități extracurriculare menite să îi facă pe membrii săi conștienți de oportunitățile lor, dar și de aptitudinile proprii, pe aportul adus la îmbunătățirea sistemului de sănătate și cel al învățământului universitar și, cel mai important, pe Farmaciști!