oBIGsity

oBIGsity este un proiect EPSA .

Obezitatea este întâlnită atât în rândul femeilor cât și în rândul bărbaților de diferite vârste. Studenții și oamenii, în general, ar trebui să știe consecințele aceastei condiții și cel mai important, cum să le prevină.        

Obezitatea este o condiţie medicală în care acumularea extinsă de grăsime poate cauza efecte secundare asupra sănătăţii, de la scăderea respectului de sine până la probleme grave de sănătate.

Aceasta reprezintă una din cauzele principale de deces din lume, cu creşterea prevalenţei atât la  adulţi cât şi la copiii, fiind cea mai importantă problemă de sănătate a secolului XXI.

Principalele   cauze   ale   obezităţii   sunt:   dieta   nesănătoasă,   lipsa activităţii sportive, factorii  genetici, boli metabolice sau factori sociali.

Proiectul va urmări două aspecte privind alegerea unui stil de viaţă sănătos în defavoarea obezitaţii. Astfel, pe de o parte ne propunem responsabilizarea populaţiei în legătură cu efectele negative pe care obezitatea o are asupra organismului. Pe de altă parte, ne propunem informarea oamenilor în legatură cu patologiile asociate obezităţii.