Mobilități Studențești

InterFarma

          InterFarma reprezintă un program de schimb studențesc, ce se desfășoară sub egida FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România) și care este organizat în toate centrele universitare din țară, unde activează o asociație membră FASFR.

          Programul este compus din două ediții în fiecare an universitar: „Ediția de Toamnă” în primul semestru și „Ediția de Primăvară” în al doilea semestru, desfășurându-se concomitent în toate orașele. Timp de o săptămână studenții au ocazia de a lua parte la cursuri și laboratoare, descoperind metodele de pregătire a studenților în domeniul farmaceutic din cadrul centrului universitar în care aceștia sunt plecați și asistând la diferite tehnici de predare. Lucrările practice și cursurile se echivalează cu cele ale universității în care participantul studiază, indiferent de orașul unde a ales să meargă sau a fost repartizat în urma interviului.

          În perioada desfășurării proiectului există, de asemenea, și un program social în care studenții pot participa la diferite activități precum: workshop-uri, seri de jocuri, film, karaoke, vizite la muzee și multe altele. Astfel, programul InterFarma asigură participanților o săptămână ieșită din rutină, cu numeroase activități sociale în afara orelor de curs și, desigur, cu prietenii noi și amintiri memorabile.

          Dacă vrei să experimentezi o săptămână din viața unui student din București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu-Mureș sau Chișinău, InterFarma este proiectul potrivit ție!

Student Exchange Programme

          Student Exchange Programme (SEP) reprezintă unul dintre proiectele marca IPSF (International Pharmaceutical Students` Federation), fiind implementat în țara noastră prin intermediul FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România), membră cu drepturi depline a IPSF. Acesta permite studenților să cunoască, să descopere și să înțeleagă domeniul farmaceutic din alte țări.

          Durata schimbului poate fi diferită în funcție de țară, de la o lună la trei luni, însă, în România, acesta variază între 2-3 săptămâni. În această perioada, studenții participanți, fie cei străini sosiți în România, fie cei români plecați în afara țării, își vor efectua stagiul de practică în una din ramurile domeniului farmaceutic (farmacie comunitară, farmacie clinică, cercetare științifică, industrie farmaceutică etc.) și vor participa la activitățile sociale organizate de gazde. De asemenea, aceștia pot beneficia de cazare gratuită sau la un preț redus, în funcție de posibilitățile asociației gazdă, și totodată pot aplica pentru un grant din partea IPSF menit să reducă din costurile totale aferente programului.

          Așadar, Student Exchange Programme, oferă studenților posibilitatea de a-și îmbunătăți informațiile acumulate în decursul anilor de studii și le acordă incredibila oportunitate de a călători în locuri noi și de a crea strânse legături cu alți studenți, ce se pot transforma în adevărate prietenii.

          OSF Craiova este membru cu drepturi depline FASFR, astfel, orice student ce urmează cursurile Facultății de Farmacie poate participa la acest program.

Pentru mai multe detalii puteți accesa:
Site oficial IPSF
Pagina facebook a IPSF
sep.ipsf.org