Evenimente

          În cadrul departamentului social sunt organizate evenimente caritabile, cu public larg, cât și seri de socializare cum ar fi serile de film, de bowling sau serile de jocuri, teambuilding-uri și alte activități destinate cunoașterii și dezvoltării studenților voluntari.

BALUL BOBOCILOR

          Desfășurat la fiecare început de an universitar, Balul Bobocilor este o activitate ce are loc în coorganizare cu toate asociațiile studențești ce activează în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, formând o echipă pe toată durata proiectului. În cadrul acestuia organizăm Concursul de Miss și Mister Boboc unde premiem cei mai talentați și carismatici boboci. De asemenea, nu uităm să petrecem împreună prin cadrul concertelor cu invitați speciali din lumea muzicii din România și cu ocazia „AfterParty-ul”.

CONCERTUL CARITABIL “Dăruiește un zâmbet”

          Organizat an de an, “Dăruiește un zâmbet” a devenit o tradiție OSF Craiova și are scopul de a însenina Crăciunul copiilor bolnavi ce se află în spital, cât și al celor din centrele speciale pentru copiii defavorizați. Proiectul constă într-un concert caritabil, ce este organizat în preajma sărbătorilor, în colaborare cu “Asociația Medici pentru viața copiilor”. Donațiile obținute sunt folosite pentru achiziționarea de cadouri de Crăciun pe care le dăruim copiilor internați. Totodată, an de an se încearcă achiziționarea de aparatură medicală pentru secțiile de pediatrie ale spitalelor publice din Craiova și atragerea atenției asupra nevoii unui spital specializat de pediatrie în Oltenia.

TEAMBUILDING

          Anual, „oamenii verzi” ai OSF Craiova pleacă într-o excursie de 3 zile, ce are ca scop cunoașterea voluntarilor, închegarea și dezvoltarea întregii echipe. Socializarea, jocurile și training-urile din cadrul teambuilding-urilor ne ajută să ne cunoaștem, să ne conectăm și să dăm frâu liber creativității pentru proiectele din următorul an. Organizat în funcție de nevoile și dorințele studenților, acesta este escapada ideală și totodată modalitatea perfectă de a uni și dezvolta întreaga echipă.

UniFEST

          Proiect organizat sub egida Uniunii Studenților din România (USR), UniFEST reprezintă celebrarea studenției și a tot ceea ce înseamnă să fii student. Acesta se desfășoară în primul semestru al anului universitar și reunește toate asociațiile studențești din zona de Sud-Vest a țării, care colaborează împreună pentru organizarea unei săptămâni memorabile.

          Sub deviza „Distracție gratis, nu degeaba!”, UniFEST oferă evenimente precum concerte de folk și karaoke, activități sportive, conferințe pe diverse teme de sănătate, activități pentru ecologizarea mediului, training-uri, menite să dezvolte și să aducă studenții împreună, indiferent de facultatea de care aceștia aparțin.