Departamentul de Educație și Practică Farmaceutică

Departamentul de Educație și Practică Farmaceutică pune accentul pe dezvoltarea atât profesională, cât și personală a studenților farmaciști. Campaniile au ca scop informarea aspiranților la funcția de farmacist încă de pe băncile liceului și până la alegerea domeniului de activitate după terminarea studiilor.

Voluntarii OSF Craiova și restul studenților farmaciști au ocazia să participe la o multitudine de training-uri, conferințe organizate în cadrul proiectelor precum: Informarea în licee sau Oportunitățile studentului farmacist, menite să îi ajute să își croiască un drum căt mai ușor și plin de reușite în facultate. Totodată, sunt organizate și campanii publice, ca de exemplu: Antibioticum, Antistres sau Automedicația rațională ce se adresează tuturor persoanelor pentru a le atrage atenția asupra unor probleme din domeniul medical cu care ne confruntăm zilnic.

Departamentul de Educație și Practică Farmaceutică reunește campanii complexe ce se îndreaptă spre direcții diverse. Pe de o parte, ajută la educarea populației și reprezintă o legătură între profesioniști și oameni fără cunoștințe superioare în domeniul sănătății. Pe de altă parte, încearcă prin activitatea sa să îndepărteze idei preconcepute cu privire la profesia de farmacist și să prezinte posibilitatea acestora de a-și desfășura activitatea și în alte domenii largi precum: farmacia de circuit deschis, farmacie de circuit închis, farmacovigilență, regulatory affairs, cercetare, industrie, învățământ universitar.