DEPARTAMENT EDUCAȚIONAL

          Departamentul Educațional contribuie la îmbogățirea cunoștințelor studenților din domeniul farmaceutic, fie că discutăm despre pregătirea profesională, fie că luăm în considerare dezvoltarea personală prin activități care corespund intereselor și aptitudinilor acestora. Scopul acestui departament este de a îndruma studenții farmaciști să-și croiască drumul în carieră, astfel încât să devină adevărați profesioniști în domeniu.

          În cadrul acestuia sunt organizate și desfășurate diverse proiecte, de la conferințe și webinarii, până la training-uri și workshop-uri, menite să completeze informațiile să fie cât mai bine pregătiți pentru a exercita profesia de farmacist.

INFORMAREA ÎN LICEE DESPRE PROFESIA DE FARMACIST

          Campania de informarea a elevilor cu privire la profesia de farmacist, are scopul de a ajuta elevii să se orienteze spre cariera dorită și de a promova oferta de studiu a Facultății de Farmacie.

          În cadrul acestei campanii membrii OSF Craiova ajung în licee, unde susțin prezentări pentru a informa elevii claselor terminale (viitori studenți), atât despre statutul farmacistului și importanța acestuia în societate, cât și despre procesul de admitere pentru Facultatea de Farmacie din Craiova, viața de student și oportunitățile de angajare ale unui absolvent al acestei facultăți.

OPORTUNITĂȚILE STUDENTULUI FARMACIST

          “Oportunitățile studentului farmacist” reprezintă un proiect ce are drept scop informarea studenților farmaciști cu privire la ramurile domeniului farmaceutic în care își pot desfășura activitatea după finalizarea studiilor.

          În cadrul acestei campanii sunt organizate conferințe și webinarii la care sunt invitați profesioniști din diferite domenii de activitate, care să împărtășească viitorilor absolvenți ai Facultății de Farmacie experiențele profesionale întâlnite pe parcursul carierei lor, îndrumându-i și clarificând viziunea acestora.

Oportunitățile absolvenților:
– Farmacist în cadrul Farmaciei comunitare (circuit deschis);
– Farmacist în depozit farmaceutic;
– Farmacist în cadrul Farmaciei de spital (circuit închis);
– Farmacist în industria farmaceutică și cosmetică;
– Farmacist în domeniul marketingului;
– Farmacist în domeniul farmacovigilenței;
– Farmacist în cadrul Institutului de Medicină Legală;
– Cadru didactic în domeniul universitar;
– Reprezentant medical;
– Cercetător în diferite domenii farmaceutice;
– Farmacist specialist în laborator farmaceutic.

TRAINING

          Sesiunile de training și workshop-urile au ca scop dezvoltarea abilităților și cunoștințelor studenților sprijinind procesul de evoluție personală și profesională.

          Educația nonformală se realizează prin intermediul unor activități opționale, menite să stimuleze atât gândirea analitică, cât și creativitatea, spiritul de cooperare și să aducă un aport de noțiuni și deprinderi pentru studenți, care să îi ajute în viitoarea lor carieră în domeniul farmaceutic.

          Prin participarea la sesiuni de formare, în cadrul programelor Training Of Trainers, desfășurat de către Uniunea Studenților din România (USR), și Training New Trainers, organizat de către European Pharmaceutical Students’ Association, membrii OSF Craiova pot deveni traineri. Ulterior aceștia pot susține traininguri pe teme cum ar fi Public Speaking, Teamwork, Time și Project Management sau Leadership, în cadrul unor proiecte interne sau externe precum Academia de Training pentru Elevi și Festivalul UniFest, organizate sub egida USR, contribuind astfel la dezvoltarea viitorilor și actualilor studenți.